Notaris Groningen

Geschiedenis van Groningen

Groningen is een provincie en tevens de hoofdstad van de provincie. Omdat Groningen de grootste stads is in de omgeving en ook al eeuwen is geweest, wordt Groningen vanouds “Stad” genoemd. De gemeente Groningen telt meer dan 200,000 inwoners waarvan meer dan 50,000 studenten. Dit maakt Groningen een studentenstad. Dit brengt met zich een geheel eigen energie en een levendig uitgaansleven. Tussen de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit hebben studenten de keuze uit 175 studierichtingen.

Bekwaam op vele gebieden

Zoekt u een notaris Groningen? Ons notariskantoor is zeer bekwaam op het gebied van woningoverdrachten, hypotheken, testamenten, samenlevingscontracten en huwelijksvoorwaarden, ook in Groningen. Op een zeer begrijpelijke manier wordt deze soms lastige materie aan u uitgelegd; iedereen die bij ons notaris Groningen een akte tekent weet dan ook precies wat en waarom hij/zij tekent. Eén van de redenen daarvoor is dat er voldoende tijd voor iedere afspraak wordt uitgetrokken, dat werkt prettiger voor u en dus ook voor ons.

Zakelijke markt

Als ondernemer opzoek naar een notaris Groningen? Ons notariskantoor is ook zeer thuis op de zakelijke markt in Groningen: oprichting van B.V.'s, aandelenoverdrachten, de oprichting van stichtingen, verenigingen en statutenwijzigingen. Op dat gebied is er veel ervaring aanwezig. Er zijn al vele stamrecht B.V.'s (Gouden Handdruk B.V.'s) via ons kantoor opgericht, maar ook de omzetting van een eenmanszaak in een B.V. gebeurt veelvuldig. Verder zijn er ook diverse Algemeen Nut Beogende instellingen (ANBI's) door ons kantoor opgericht, daarbij kunnen wij ook zeker onze deskundige hulp bieden.

Notaris Groningen, wat doet Notariskantoor Adam Elzinga in Groningen?

Ook in Groningen is ons notariskantoor thuis. Zo begeleiden wij onder andere de aankoop van studentenwoningen in Groningen en omgeving door ouders van wie de kinderen in Groningen gaan studeren. Het kopen van een woning gebeurt niet zomaar, er moet een koopakte komen, een leveringsakte en mogelijk ook een hypotheekakte. Hier kan ons notariskantoor u in Groningen goed in helpen. Er zijn namelijk meerdere manieren om de aankoop te realiseren:
1. Ouders kopen zelf het huis in Groningen en verhuren het aan hun kind.
2. Kind koopt het huis in Groningen en lenen van ouders het geld of de ouders staan garant.
Het is belangrijk om daarvoor tijdig langs te komen omdat er vaak toch wel wat haken en ogen zitten aan de koop van een studentenwoning.

Notaris Groningen nodig?

Mocht u meer informatie willen over de hiervoor gemelde of andere onderwerpen en bevindt u zich in de omgeving van Groningen, vraag tijdig informatie aan en neem gerust contact met ons op en we staan in Groningen en omgeving voor u klaar. U kunt ook vrijblijvend het contactformulier of offerteaanvraag invullen om in contact te komen met ons notaris die u in Groningen kan helpen. Wij helpen u graag!

Notaris Groningen