03-04-2014Open Huizen dag

Ook dit jaar zal ik met veel plezier regelmatig schrijven over het bijzondere vak van notaris. Voor wie het nog niet weet: ik ben Adam Elzinga en ben notaris in Assen (als opvolger van notaris Swierstra die al weer een tijdje met pensioen is). Mijn kantoor heet: 'Notariskantoor mr. Adam Elzinga' en is gevestigd aan de Dr. Nassaulaan 8 in Assen (tegenover de Hertenkamp). Het is een prachtig pand met veel eigen (en dus gratis!) parkeerplaatsen.

Binnenkort is het weer Open Huizen Dag, een dag waarop u -vrijblijvend en zonder afspraak- te koop staande huizen kunt bekijken. Ik zou zeggen maak er gebruik van!

En stel nu……….
Stel nu dat u uw droomhuis vindt en stel dat het huis ook financieel voor u haalbaar is. Dan is het vervolgens tijd om een notariskantoor te zoeken dat er voor zorgt dat u zorgeloos eigenaar wordt van uw droomhuis. Het is dan goed om te weten dat mijn team en ik u graag helpen bij alle notariszaken die komen kijken bij de aankoop van uw huis.

En wat moet er dan allemaal gebeuren om u eigenaar te maken van uw droomhuis?
Als u voor ons notariskantoor kiest, stellen wij de overdrachtsakte op. Daarvoor controleren wij alle gegevens van het gekochte huis en van de verkoper: Mag de verkoper wel verkopen? Zit er een hypotheek op het huis? Zijn er misschien 'vreemde" dingen met het huis aan de hand, zoals een recht van overpad voor de buren?

Verder stellen wij in opdracht van de bank de hypotheekakte op en zorgen ervoor dat het geld van de hypotheek tijdig wordt opgevraagd, zodat u op de afgesproken datum eigenaar kunt worden.

Natuurlijk zorgen wij er ook steeds voor dat uw geld beschermd is.
Hoe? Door voor en na het ondertekenen van de akten steeds te controleren of alles klopt, we bekijken bijvoorbeeld of de verkoper de woning niet stiekem al aan een ander heeft overgedragen of failliet is gegaan. Pas als er bij deze controles geen problemen boven water komen, krijgt de verkoper zijn geld. Op die manier zorgen wij ervoor dat u zonder zorgen eigenaar wordt van uw droomhuis.

Mocht u vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact met mij en mijn team opnemen, hieronder staan alle contactgegevens die u daarvoor nodig heeft.

Ik wens u veel plezier en succes met de zoektocht naar uw droomhuis.

mr. A (Adam) Elzinga

Notarisadamelzinga AWBZ

Notariskantoor mr. Adam Elzinga
Dr. Nassaulaan 8
9401 HK Assen
Tel: 0592-311550
http://www.notariskantooradamelzinga.nl
Notarisadamelzinga FacebookFacebook: notariskantoor mr. Adam Elzinga
Notarisadamelzinga TwitterTwitter: @notaris_assen